« Kaikki ajankohtaiset

Asiakastarina: GOGO Express -sali tukemassa myös huippu-urheilijan harjoittelua

GOGO Express Mukkulan asiakkaana on 2,5 vuoden ajan käynyt Pinja Ekström, mm. EM-kultaa ja MM-hopeaa voittanut elinsiirtourheilija. Hän tähtää parin viikon päästä koittaviin elinsiirron saaneiden urheilun kesälajien maailmanmestaruuskilpailuihin Australian Perthissä, ja olemme tukeneet menestyksekkään ja inspiroivan urheilijan matkaa tarjoamalla treenipuitteet oheisharjoitteluun.

Monipuolista treeniä – lepoa unohtamatta

Ekström on lahtelainen yleisurheilija Lahden Ahkerasta erikoisuutenaan elinsiirto. Vuonna 2014 pikajuoksun kilpailumielessä aloittanut Ekström on valittu kahdesti Päijät-Hämeen vuoden vammaisurheilijaksi (2019 ja 2021), voittanut päälajissaan 400 metrillä elinsiirron saaneiden EM-kultaa kolmesti, MM-hopeaa kahdesti sekä juossut uransa aikana useita elinsiirron saaneiden Suomen ennätyksiä.

Ekström treenaa pääsääntöisesti kuutena päivänä viikossa kisakautensa ulkopuolella. Harjoittelukertoihin kuuluu juoksua, kuten nopeutta, nopeuskestävyyttä ja -voimaa, voimaharjoittelua, intervallitreenejä sekä aerobista harjoittelua. Voimaharjoittelussa suurin painotus on maksimi- ja nopeusvoiman kehittämisessä. ”Voimatreenieni pääliikkeet ovat melko simppelit: yleensä mukana on lantionnosto tai maastaveto, kyykkyvariaatio, askelkyykkykävely sekä napakat kyykyt Smith-laitteessa. Huomioin treenissä myös takareisiä ja pohkeita, ja näitä höystetään lisäksi core- ja ylävartaloliikkeillä sekä erilaisilla tukiharjoitteilla. Räjähtävämmistä liikkeistä mukana voi olla esim. boksihyppyjä, kuntopallon paiskauksia ja lähtöponnistuksia vastuskuminauhan kera”, Ekström kertoo. Kisojen kynnyksellä lepopäiviä lisätään ja treenikuormaa lasketaan, jotta kisassa olisi valmius juosta kovaa.

GOGO Expressillä sopiva välineistö ja tilat harjoitteluun

Ekström on ollut erittäin tyytyväinen GOGO Express Mukkulan kuntosaliin ja sen hinta-laatusuhteeseen. ”Vaihdoin tänne hyvien harjoittelupuitteiden vuoksi, enkä ole katunut. Mukkulan tilat ja välineet soveltuvat loistavasti ainakin omaan voimaharjoitteluuni, saan täällä kaiken tarvittavan tehtyä. On hienoa saada treenata hyvissä puitteissa ja kivassa ilmapiirissä!”, hän summaa.

Entä minkä vinkin antaisit treenaajalle, jonka motivaatio meinaa loppua? ”Joskus motivaatio voi myös seurata tekemisestä, eikä lyhyellä aikavälillä katsottuna motivaatiota yksittäiseen treeniin tarvitse sen kummemmin hakea. Itse säätelen vireyttä ja fiilistä musiikilla, joskus seurassa treenaamalla! Jos taas tuntuu, että motivaatio on loputtomiin kateissa, niin voi olla paikallaan tarkastella treenien epätarkoituksenmukaista ylikuormitusta tai sitä, onko elämässä muuten kokonaiskuormitus korkea”, Ekström vinkkaa.

Toivotamme Pinjalle menestystä ja tsemppiä maailmanmestaruuskilpailuihin ja kisakauteen muutenkin! Hänen kilpauraansa voi seurata Instagramissa @pinjaekstrom.