« Kaikki ajankohtaiset

Salietiketti

salietiketti

GOGOn saleilla noudatetaan yhteisiä sääntöjä ja käytöstapoja, jotta kaikilla jäsenillä olisi mukava ja viihtyisää treenata! Olitpa sitten aloitteleva tai konkeneempi konkari, kertaa GOGOn salietiketti silloin tällöin, jotta yhteiset pelisäännöt pysyvät kirkkaana mielessä.

Kaikkien GOGOlaisten toivotaan noudattavan myös muuten hyviä käytöstapoja sekä ottamaan toiset treenaajat huomioon.

Käydään salietiketti läpi:

1. Vie käyttämäsi painot/välineet takaisin paikoilleen

Kun olet käyttänyt painoja, vie ne takaisin paikoilleen, vaikka ne tuntuvat välillä treenin jäljiltä painavilta. Vie panot/välineet vielä oikeille paikoilleen, jotta seuraava käyttäjä löytää ne ennalta tutusta paikasta. Käsipainoja palauttaessa laita kevyet painot painotelineessä ”yläritsille” ja jätä isommille painoille tilaa alariviin. Samoin levypainot: pienemmät ylemmäs telineessä ja isommat alas.

2. Käytä hikipyyhettä hygienian vuoksi ja suojaamaan laitetta

Sen lisäksi, että hiestä märkää laitetta on epämiellyttävä käyttää, se on epähygienistä. Myös hajut ja lika voivat siirtyä, jos käytettyä laitetta ei siistitä käytön jälkeen. Hikipyyhe suojaa niin käyttäjää kuin laitettakin. Ota siis hikipyyhe mukaan seuraavaan treeniin tai osta GOGO Expressin vastaanotosta.

3. Pyyhi laitteet käytön jälkeen

Välillä rapatessa roiskuu ja hikipyyhkeestä huolimatta laite on pyyhittävä käytön jälkeen. Vaikka käyttämääsi laitteeseen ei näytä jääneen hikeä, on se hyvä pyyhkiä vähintään pyyhkeellä ja paras vaihtoehto on ottaa kuntosalilta löytyvä suihkupullo käteen ja pyyhkiä laite pesunesteellä ja paperilla. Aerobisissa laitteissa on syytä pyyhkiä kahvat ja napit, joihin on koskenut, jokaisen käytön jälkeen.

4. Painoja ei saa pudottaa lattialle

Jotta painot ja laitteet pysyvät ehjinä, kontrolloi painoa koko ajan. Älä anna painon pudota vapaasti lattialle tai laitteiden osien iskeytyä yhteen. Kontrolloi painoa ja pyydä tarvittaessa treenikaveri avustamaan painojen kanssa.

5. Nouse taukosi ajaksi pois laitteesta

Muista: et omista laitetta ja laite on käytössäsi sarjasi ajan, ei tauolla. Anna muiden käyttää laitetta tai välinettä taukojesi ajalla. Jos kaksi eri treenaajaa käyttää aivan eri painoja ja painojen vaihtelu vie paljon aikaa, ei välttämättä ole järkevää vaihtaa painoja joka välissä. Välineet ja lainattavat varusteet (rannetuet, vyöt, Tafferit jne.) ovat kaikkien käytössä, joten anna toisen treenaajan käyttää myös niitä taukojesi aikana.

Tilan viejä

6. Käytä korkillista juomapulloa, ei mukeja

Korkiton pullo tai muki kaatuu varmasti ennen pitkää. Märkä lattia on epäsiisti ja liukas. Liukas lattia voi olla erittäin vaarallinen. Jos jotain kuitenkin kaatuu lattialle, pyyhi se heti pois paperilla tai pyydä henkilökunnalta kuivaustarvikkeita.

7. Voit lainata vastaanotosta panttia vastaan nyrkkeilyhanskat, rannetuet yms.

Jäsenille on vastaanotosta lainattavia lisävarusteita tarjolla. Käytä varusteita kuin omiasi ja palauta ne heti käyttösi jälkeen vastaanottoon, jotta seuraava saa ne käyttöönsä. On suotavaa, että lainaat varusteita toisille jäsenille taukojesi aikana, mutta pantin jättäjä on silti vastuussa palautuksesta.

8. Pidä puhelimesi äänettömällä

Anna muiden keskittyä treeniinsä ja pidä puhelin äänettömällä. Älä myöskään jää laitteisiin tekstaamaan tai puhumaan puhelimeen sarjojesi välissä. Jos otat salilla kuvia, muistathan pyytää siihen luvan kuvassa näkyviltä henkilöiltä.

9. Käytä sisäliikuntakenkiä

Käytä treenatessa ainoastaan kenkiä, jotka ovat tarkoitettu treenaamiseen ja joita ei ole käytetty ulkona. Ulkokengät kuljettavat hiekkaa ja kuraa kuntosaliin, joten jätäthän ne kenkätelineisiin.

10. Kuntopallojen heittäminen seinään on kielletty

Seinän pinnat ja maalit eivät kestä jatkuvaa kuntopallojen heittelystä aiheutuvaa rasitusta, joten älä heitä kuntopalloja seinään. Sen sijaan heitä kuntopalloa treenikaverin kanssa tai trampoliiniin, joka on tarkoitettu kuntopalloille (alle 4kg).

11. Magnesiumin käyttö on kielletty.

Magnesiumin käyttö on kielletty kaikissa GOGO-keskuksissa sen aiheuttaman sotkun takia.

Salietiketti on tehty erityisesti viihtyvyyden varmistamiseksi. Kun kaikki noudattavat kunniallisesti salietikettiä, jokainen voi nauttia omasta treenistään ja treenaaminen on tehokasta.