« Kaikki ajankohtaiset

TIEDOTE: GOGO taisteluun nuorten liikkumisen puolesta – 15-17-vuotiaat treenaavat kesän ilmaiseksi

nuoriso_liikkeelle_gogo
GOGO taisteluun nuorten liikkumisen puolesta – 15-17-vuotiaat treenaavat kesän ilmaiseksi

30 vuotta suomalaisia liikuttanut kotimainen perheyritys GOGO haluaa kantaa kortensa kekoon nuorten liikkeelle saamiseksi. Tämän vuoksi kaikki yli 15 ja alle 18 -vuotiaat nuoret ovat tervetulleita treenaamaan GOGO-keskuksiin 1.6.–31.8.2019 täysin ilmaiseksi.

Suomalaisten nuorten liikkumattomuus on kasvava ongelma. Päivittäinen liikunnan määrä on osalla nuorista jo niin alhaisella tasolla, että sen seurauksena syntyy vääjäämättä elintapasairauksia, kuten ylipainoa ja kakkostyypin diabetesta. Kyseessä on pahimmillaan terveyspommi, josta suomalainen yhteiskunta kantaa seuraukset tulevina vuosikymmeninä. Suomalaisten lasten ja nuorten liikkumisessa on jo pitkään vallinnut edelleen kasvava trendi: liikkuminen vähenee ja paikallaanolo mm. ruutuajan muodossa lisääntyy iän myötä. Muun muassa nämä asiat käyvät ilmi Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa (LIITU) -tutkimuksesta (2018), jonka mukaan vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu suositusten mukaan, ja esimerkiksi yhdeksäsluokkalaisista vain 10 prosenttia liikkuu riittävästi. Liikuntasuositus on vähintään tunti reippaasti tai rasittavasti joka päivä.

Liikkuminen on yhteydessä terveyden ja hyvinvoinnin kokemuksiin, ja tutkimuksen mukaan vähän liikkuvilla on muita useammin useanlaisia terveyshuolia, kuten yksinäisyyden tunteita. Paljon liikkuvat lapset ja nuoret arvioivat puolestaan oman terveytensä paremmaksi kuin vähän liikkuvat. Nuorten liikkumisen lisäämiseksi tarvitaan monipuolisia, kohdennettuja ja konkreettisia toimia. Vähän liikkuville tulee tarjota heitä kiinnostavia matalan kynnyksen liikuntamuotoja, ja paljon liikkuvien kohdalla tulee taas huolehtia siitä, ettei liikkuminen vähenisi iän myötä.

Nuoret liikkuvat koko kesän ilmaiseksi GOGOssa

15-17-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita treenaamaan GOGO-keskuksiin 1.6.-31.8.2019 ilmaiseksi. GOGO tarjoaa mahdollisuuden maksuttomiin kesätreeneihin 200 ensimmäiselle nuorelle per kuntokeskus. Nuori rekisteröityy GOGO-keskuksessa yhdessä vanhemman tai huoltajan kanssa, jonka jälkeen ilmaiset treenit voivat alkaa. Päivittäinen treeniaika on keskuksen avaamisesta klo 17 asti. Sisään tulee kirjautua klo 15:30 mennessä.

  • Haluamme tarjota tämän mahdollisuuden nuorille, ja samalla kantaa vastuumme nuorison liikkumisesta tutustuttamalla heitä säännölliseen liikkumiseen ja sen mukanaan tuomaan hyvään oloon. Kaikki ovat tervetulleita nykyisestä liikkumistasostaan riippumatta, sanoo GOGOn toimitusjohtaja Taru Vähätalo.

Nuoret voivat liikkua yhteensä 13 GOGO-keskuksessa; GOGO Liikuntakeskus Cityssä, Parkissa ja Hermiassa Tampereella sekä 10:llä GOGO Express -kuntosalilla ympäri Suomen. GOGO-keskuksista löytyy yhteensä 20000m² liikuntatilaa, yli 2000 harjoituspistettä ja kotimaan markkinoiden laajin ryhmäliikuntavalikoima. GOGO-keskuksissa on henkilökunta aina paikalla auttamassa ja vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. Ilmoittaudu mukaan täällä. Kampanjasta lisää tietoa suoraan GOGO-keskusten henkilökunnalta sekä: https://gogo.fi/liikkeelle ja https://gogoexpress.fi/liikkeelle.

Lisätietoja:

Taru Vähätalo

Toimitusjohtaja, GOGO Express Oy, GOGO Liikuntakeskus Oy

taru.vahatalo@gogo.fi

LIITU-tutkimus 2018,

UKK Instituutti ajankohtaista, Terveysliikunta nyt: LIITU 2018: YLÄKOULULAISET LIIKKUVAT HUOLESTUTTAVAN VÄHÄN

GOGO on tamperelainen perheyritys, joka on toiminut pian 30 vuotta. GOGO-tuoteperheeseen kuuluu kolme täyden palvelun GOGO Liikuntakeskusta kymmenen GOGO Express-kuntosalia.